Bezpečnou nemocnicí se letos stala Ústřední vojenská nemocnice

23. 1. 2017 8:27
přidejte názor
Autor: Redakce
Celostátní anketa Bezpečná nemocnice zná vítěze. Stala se jí Ústřední vojenská nemocnice - ÚVN Praha.


Vítězem devátého ročníku celostátní ankety Bezpečná nemocnice se stala Ústřední vojenská nemocnice - Vojenská fakultní nemocnice Praha, která uspěla s projektem Bezpečná manipulace s léčivy. Druhá skončila třebíčská nemocnice s projektem na zvyšování bezpečnosti provozu operačních sálů a třetí místo obsadila Nemocnice Blansko soutěžící s projektem Prosím, polkněte si. Sdělila to mluvčí pořádajícího Kraje Vysočina Monika Brothánková.

Ústřední vojenská nemocnice uspěla s projektem, díky kterému byla do praxe zavedena elektronická evidence podávaných léčiv. Díky projektu vzniklo v nemocnici nové pracoviště farmakologistiky, které se podílí na řízení pohybu léčiv mezi odbornými odděleními nemocnice. Hlavním úkolem tohoto pracoviště je snížit náklady na nákup léčiv a maximálně využít jeho zásoby v takzvaných příručních skladech.

Do letošního ročníku se přihlásilo 18 nemocnic s 20 projekty. Soutěž má upozornit odbornou veřejnost na zajímavé aktivity směřující ke zvýšení bezpečnosti zdravotní péče v lůžkových zařízeních.

Soutěž vyhlašuje Kraj Vysočina ve spolupráci s partnery. Součástí vyhlášení jejích výsledků byla v Jihlavě odborná konference Dny bezpečí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?