Blíží se Dny pro duševní zdraví

28. 8. 2014 11:35
přidejte názor
Autor: Redakce
Psychiatrická nemocnice Kosmonosy pořádá v souvislosti se Světovým dnem duševního zdraví ve dnech 9.–11. 9. (od 13 do 17 hodin) pestrou nabídku aktivit pro veřejnost s cílem rozšířit povědomí o práci v psychiatrické nemocnici a tématech, která s duševní nemocí úzce souvisejí.


Nové informace a prožitky z pořádaných akcí by měly přispět k lepšímu porozumění duševně nemocným lidem a zbavit veřejnost mylných představ a předsudků.

Na programu jsou odborné přednášky (o závislostech, duševních nemocech), workshopy (relaxace, meditace, terapeutická práce s pomocí koní as jiných zvířat, arteterapie, terapeutické dílny). Do programu se zapojí i hosté z různých regionů. Dobrovolníci předvedou ukázky psích sportů, z Liberce dorazí psovod a předvede práci služebního psa Městské policie Liberec. Divadelní spolek z Benátek nad Jizerou zavede diváky do naší historie v divadelní hře „Prodaná nevěsta aneb Cesta do hlubin národa českého“. Vystoupí hudební skupiny různých žánrů – „Výkřik 014“ či „Trampskej děs“. Akci zakončí koncert skupin „Artes“ a „EX 05“.

Zájemci si budou moci vyzkoušet např. práci s keramikou, košíkářství, výrobu svíček a další aktivity, které se v rámci pracovně rehabilitačních technik nabízí pacientům. Je připravena exkurze do Kavárny Fokusu, některá oddělení nabídnou veřejnosti prohlídku doprovázenou výkladem. Akci doprovází výstava děl pacientů.

Kontakt:
prim. MUDr.Veronika Kotková
Tel: 326 715 711 - ústředna
E-mail: kotv@email.cz
www.plkosmonosy.cz

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?