Boehringer Ingelheim zpřístupní data ze studií

16. 6. 2014 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce

Farmaceutická společnost Boehringer Ingelheim se rozhodla zpřístupnit data z klinických studií u léčiv s ukončeným vývojem, případně po jejich schválení pro uvedení na trh.




O data z klinických studií a další související informace je možné žádat na internetových stránkách společnosti. Zájemci mohou získat přístup i k anonymizovaným datům o pacientech, kteří se účastnili klinických studií. K dispozici budou dokumenty týkající se studií iniciovaných zpětně do roku 1998.
Badatelé získají přístup k těmto datům prostřednictvím zabezpečené procedury po schválení svého výzkumného záměru nezávislým externím hodnotícím panelem a na základě dohody o sdílení dat. Tato dohoda bude zahrnovat závazky, jako je povinnost použití dat pouze pro studijní účely, slib, že se badatelé nebudou pokoušet identifikovat účastníky studie, nezneužijí data (například pro vlastní komerční zájmy) a že jejich jednání související s plánovanou analýzou a zveřejňováním výsledků bude transparentní.
Data určená ke sdílení společnost zároveň upraví tak, aby ochránila nejen osobní údaje účastníků studie, výzkumných pracovníků i zaměstnanců společnosti, ale též aby zajistila ochranu svých obchodních tajemství, a to zejména práv duševního vlastnictví.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?