Boskovickou nemocnici povede bývalý ředitel brněnské úrazovky

17. 12. 2015 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Novým jednatelem nemocnice v Boskovicích na Blanensku je někdejší ředitel Úrazové nemocnice v Brně a bývalý senátor za ČSSD Miloš Janeček. Funkci převzal a jmenovali jej do ní představitelé města, jemuž nemocnice patří. ČTK to řekla starostka Boskovic Hana Nedomová (ČSSD).


Radní nedávno odvolali z postu jednatele nemocnice Dana Navrátila pro ztrátu důvěry. Tento krok podrobněji nevysvětlili. Následně vyhlásili výběrové řízení na nového jednatele.

Nemocnice se nepotýká s dluhy ani skandálem. Přesto byla podle starostky ztráta důvěry v Navrátila natolik zásadní, že musel odejít. Spolu s ním přišel o práci i Navrátilův náměstek pro ekonomiku a někdejší ministr zdravotnictví za ODS Tomáš Julínek. Radní totiž zrušili jeho pracovní místo.

Byl to právě Julínek, kdo Janečka v září 2007 odvolal z funkce ředitele brněnské Úrazové nemocnice. Janeček totiž nesouhlasil s Julínkovým záměrem Úrazovou nemocnici zrušit. Následně se Janeček v Brně účastnil senátních voleb a porazil v nich kandidáta ODS, jimž byl někdejší primátor Brna Petr Duchoň (ODS). V Senátu chtěl Janeček bojovat proti „Julínkovým asociálním zákonům“. Janeček působí v úrazovce jako ortoped.

Do výběrového řízení na nového jednatele boskovické nemocnice se přihlásil také Dan Navrátil, který se chtěl do čela tohoto zdravotnického zařízení vrátit. Skončil druhý. Na třetím místě se umístil poslední z kandidátů Radoslav Mlýnek.

„Pro nás byla podstatná kvalifikace kandidátů,“ uvedla starostka. Janeček ve výběrovém řízení radním řekl, že bude klást důraz na zvyšování odbornosti zdravotníků. Svoji koncepci rozvoje nemocnice představí radním za čtvrt roku.

Boskovická nemocnice v minulosti hospodařila se ztrátami. Loni ale dosáhla zisku 5,5 milionu korun. Zaměstnává zhruba 500 lidí. Její součástí je také porodnice. Zařízení patří k největším nemocnicím v Jihomoravském kraji, a přestože jde o majetek města, je zařazeno mezi páteřní krajské nemocnice.

Zaměstnanci nemocnice poskytují zdravotní péči pro zhruba 100.000 obyvatel.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?