Brněnská Úrazová nemocnice omezí zubařskou pohotovost

15. 12. 2017 7:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Brněnská úrazová nemocnice zkrátí v příštím roce stomatologickou pohotovost. Může za to velké pracovní vytížení zubařů. V pracovní dnech bude pohotovost fungovat od 18:00 do půlnoci, o víkendech bude v provozu od 8:00 do 20:00.


Omezení včera schválili jihomoravští zastupitelé. Na zajištění lékařské pohotovosti různého druhu ve všech nemocnicích kraje vyčlenili celkem 52 milionů korun, což znamená meziroční nárůst o deset procent. „Jsem rád, že se podařilo zachovat dosavadní rozsah tohoto typu lékařské péče. Jedinou výjimkou je zkrácení poskytování lékařské pohotovostní služby v oboru stomatologie,“ uvedl radní Igor Chlup.

Změna podle něj vyšla z požadavku Úrazové nemocnice Brno. Dosud v ní byla zubní pohotovost ve všední dny od 17:00 do 07:00, o víkendech nepřetržitá. Zkrácení doby poskytování stomatologické lékařské pohotovostní služby odůvodnila nemocnice hlavně náročností poskytované služby. Využívají ji často neregistrovaní pacienti ve špatném zdravotním stavu a pacienti, u kterých není okamžité lékařské ošetření nutné.

„Doposud šlo o jakýsi nadstandard, jehož omezení by nemělo způsobit problémy v případech, kdy nejde o ohrožení života,“ uvedl radní. Dodal, že zhruba za dva měsíce na jednání s Úrazovou nemocnicí Jihomoravský kraj vyhodnotí fungování lékařské pohotovostní služby po této změně.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?