Brněnské onkologické dny se letos zaměří zejména na prevenci

11. 4. 2013 7:53
přidejte názor
Autor: Redakce
Brněnské onkologické dny, největší setkání odborníků na rakovinu v ČR, se letos zaměří zejména na prevenci. Uskuteční se 18. a 19. dubna, poprvé na brněnském výstavišti. Kromě sester a lékařů je část programu určená i pro veřejnost a pacienty, řekl novinářům ředitel Masarykova onkologického ústavu (MOÚ) Jiří Vorlíček. Lidé na výstavišti dostanou informace o různých vyšetřeních, prevenci i možnostech léčby onkologických nemocí.


Na letošní 37. ročník Brněnských onkologických dnů se dosud přihlásilo na 1500 lékařů, zdravotníků a vystavovatelů. Odborníci si vymění informace o nejnovějších možnostech léčby. „Chceme, aby pacienti věděli, na jaká vyšetření mají kdy nárok a aby se dozvěděli například i o těch nehrazených pojišťovnami. Věnovat se budeme také problematice kouření,“ uvedla předsedkyně Sekce preventivní onkologie MOÚ Milana Šachlová.

Odborníci na onkologii se chtějí zaměřit i na spolupráci s praktickými lékaři, kteří jsou podle Vorlíčka při diagnostice velmi důležití. „Musíme zlepšit komunikaci s praktickými lékaři, protože oni jsou při prvním kontaktu s pacientem. Program chceme natáčet a bude dostupný i pro ty, kteří se kongresu nezúčastní,“ uvedla Šachlová. V prevenci jsou podle ní rezervy.

Zájemci o informace o onkologických onemocněních mohou přijít v pátek 19. dubna v 17:15 do pavilonu E na výstavišti, kde jim na dotazy odpoví odborníci z celé republiky.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?