Brno chce investovat do nemocnic, o peníze požádá unii

22. 8. 2013 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Brněnská radnice plánuje investice do městských zdravotnických zařízení. V Úrazové nemocnici chce magistrát vybudovat oddělení stálé chirurgické a úrazové služby. Další projekt se týká Nemocnice Milosrdných bratří, kde je cílem komfortnější lůžková péče.


Novinářům to řekl primátor Roman Onderka (ČSSD).

Rada dnes doporučila zastupitelům, aby oba projekty podpořili, a dali tak zelenou přípravě žádostí o dotace z evropských fondů. Plánované práce v Úrazové nemocnici si vyžádají 61,8 milionu korun, pro Nemocnici Milosrdných bratří město potřebuje 18,6 milionu. Většinu peněz chtějí radní získat z EU.

Plánované oddělení stálé chirurgické a úrazové služby není podle Onderky konkurencí tamní pohotovosti ani specializovaných pracovišť fakultních nemocnic. Oddělení se podle něj zaměří na ambulantní a jednodenní chirurgické zákroky. Tato péče v Úrazové nemocnici zatím chybí, uvedl Onderka.

V Nemocnici Milosrdných bratří je cílem zlepšit zázemí lůžkové části, a to hlavně v budově, která poslouží jako léčebna dlouhodobě nemocných. Město tam chce postupem času převést asi polovinu lůžek ze zařízení na Červeném kopci.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?