Budějovická nemocnice zlepší systém posílání SMS zpráv pacientům

9. 2. 2016 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Českobudějovická nemocnice chystá modernizaci systému rozesílání SMS zpráv svým pacientům nebo jejich příbuzným. Zprávy se týkají různých náhlých změn, například termínu vyšetření. Nemocnice tak chce zrychlit vzájemnou komunikaci.


ČTK to řekl vedoucí Oddělení informačních technologií Nemocnice České Budějovice Pavel Majer.

Systém rozesílání SMS pacientům funguje v krajské nemocnici od roku 2008. „Během letošního roku plánujeme modernizaci, při které dojde k automatizaci odeslání zprávy bez zásahu uživatele. Například při změně termínu objednání pacienta odešle systém SMS automaticky,“ řekl předseda představenstva Nemocnice České Budějovice Břetislav Shon.

„Jde o krátké zprávy, týkající se například přesunu termínu vyšetření, zdravotního stavu příbuzných nebo výsledků vyšetření. Rozesíláme je vždy, když potřebujeme rychle kontaktovat pacienty či příbuzné,“ uvedl Majer.

Českobudějovická nemocnice nyní rozešle zhruba 300 SMS zpráv měsíčně. Čísla mobilních telefonů využívají všechna oddělení. „SMS brána je přístupná na nemocničním intranetu, takže personál může použít i řadu šablon pro urychlení práce,“ uvedl Majer.

Nemocnice České Budějovice, a. s., patří se svou kapacitou 1450 lůžek k největším zdravotnickým zařízením v České republice. V nemocnici, jejímž jediným akcionářem je Jihočeský kraj, je ročně hospitalizováno 53.000 pacientů. Lékaři zde provedou více než 30.000 operací a téměř 660.000 ambulantních vyšetření a léčebných výkonů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?