Bulovka chystá konkurz na všechna místa primářů, hospodaří kladně

6. 2. 2012 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice Na Bulovce chystá konkurzy na všech 28 primářských míst, přihlásit se mohou i stávající primáři, řekl ČTK mluvčí nemocnice Martin Šalek. Management si od tohoto kroku slibuje vyšší efektivitu činnosti jednotlivých oddělení, uvedl.


Se změnami v řízení nemocnice začal nový ředitel Petr Zajíc loni koncem roku, kdy zrušil dvě místa náměstků, letos v lednu pak sloučil dvě místa náměstků do jednoho. Zajíc vede Bulovku od loňského července, nyní se čtyřmi náměstky.

„Chceme zdravé prostředí, které bude konkurenční, spravedlivé a motivující. Věřím, že většina stávajících primářů svou pozici obhájí,“ řekl ředitel. Uchazeči musejí předložit návrh strategie, koncepci svého oddělení, včetně případných návrhů na změny v počtech a využití lůžek.

Zajíc rovněž informoval o tom, že Bulovka měla loni pozitivní hospodářský výsledek 4,9 milionu korun. Zůstává jí zatížení starými dluhy 450 milionů. Celkové výnosy loni byly 2,315 miliardy korun, náklady 2,310 miliardy. Za regulační poplatky nemocnice vybrala 25,9 milionu. Na mzdy dala přes jednu miliardu, 44,3 procenta nákladů, dalších téměř 15 procent nákladů tvořil nákup léků. Za energie, vodu a plyn nemocnice dala přes 75 milionů.

„Kladný výsledek hospodaření je dán především úsporami a nastavením nových procesů. Management zeštíhlil o tři náměstky, vzniklo obchodní oddělení, které zlevnilo a zprůhlednilo centrální nákupy,“ uvedl ředitel. Potvrdil, že Bulovka od ledna navyšuje platy zdravotníkům o 6,25 procenta, jak to vláda v memorandu slíbila lékařským odborům.

Bulovka má 2015 zaměstnanců a 1080 lůžek, z toho 102 lůžek na jednotce intenzivní péče a 34 ošetřovatelských. Loni hospitalizovala 44.519 pacientů, ambulantně ošetřila 568.362 pacientů a provedla 23.006 operací.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?