Bürgermeisterovi Rath připomněl vymazaný trest

9. 5. 2006 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Pražský lídr ČSSD a ministr zdravotnictví David Rath se v neděli pustil do svého soupeře z ODS a náměstka pražského primátora Jana Bürgermeistera. V České televizi ocitoval podrobnosti podmíněného trestu z roku 1984. Zákon však připomínat tyto záležitosti neumožňuje, pokud byl trest vymazán...


PRAHA -

A právě to připomněl Rathův spoludiskutér, předseda Senátu za ODS Přemysl Sobotka. „Stalo-li se něco téměř před 25 lety, je tam výmaz z trestního rejstříku a musíme na něj pohlížet jako na člověka čistého. Kdyby mu lidé tak dramaticky nevěřili - a o té kauze se ví už dávno - tak ho nebudou volit v komunálních volbách.“

Sám Bürgermeister, dvojka na pražské kandidátce ODS, podle svých slov v žádném případě žalobu na Ratha kvůli připomínce vymazaného trestu nechystá. „Tento můj malér z minula zná v Praze snad každý. Mrzí mě to, měl jsem o panu Rathovi jiné mínění a mám za to, že mu docházejí věcné argumenty,“ řekl.

Právo

Reakce čtenářů Zdraví.Euro.cz

pijavice

Vulgárnost a arogatnost pana ministra Ratha nabyla již takových rozměrů,že jako člen lékařského stavu se za něj stydím a doporučuji do voleb na jeho invektivy nereagovat.Necht si veřejnost udělá sama úsudek. Doufám,až vstoupí do strany/nevím už do kolikáté asi podle toho,kdo je u moci/,že nás nebude nutit,abychom dali hlas levicové koalici. Zde se projevil morální charakter mizerného ministra.Používat podpásové údery u bývalého prezidenta ČLK a tímto zpúsobem-třikrát fuj-stydte se a vratte se zpět odkud jste přišel.

lékař

Pan Burgermeister byl odsouzen za to, že po smrti osoby, se kterou bydlel v rodinném domě nepřiznal nález 2 stříbrných svícnů ve sklepě a tím se obohatil!!!Ministr Rath není právě ten,který může hodit kamenem a on přece háže.Nechápu,co všechno mu může projít.Těch lží,podvodů a troufám si říct,že i krádeží větších,než ony dva stříbrné svícny -a co mu ještě do voleb projde? Jak to, že neexistuje soudná hlava,která by jeho řádění udělala přítrž? Stydím se za ministra i za premiéra.

Ing. Zdeněk Charvát, daňový poradce

Nechci se v žádném případě zastávat pana B., ale je zajímavá jedna věc. Že se ministr Rath ohání podmíněným trestem, který byl vymazán, takže se na pana B.pohlíží, jako by nebyl trestán, jak se asi k těmto soudním záznamům dostal? A docela by mne zajímalo, kdyby si někdo dal práci se současnými soc-dem kandidáty a politiky, kolik jich prošlo trestním stíháním a rozsudky, ať již teď nebo v minulém režimu, a kolik z nich je bývalými vysoce aktivními funkcionáři tehdejší KSČ. Ale to „pan“ ministr, i když by se mu asi spíše mělo říkat „soudruh“, raději nepublikuje, to jsou jeho straničtí souputníci.



  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?