Bývalou nemocnici získá Carvac

12. 7. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Objekty bývalé Městské nemocnice v Aši získá firma Carvac, provozující mimo jiné léčebnu dlouhodobě nemocných. Zaplatí za nemocniční budovy s rozsáhlými pozemky minimálně 12 milionů korun...


Aš - Roční suma 1,5 milionu bude valorizována o dohodnutou úroveň inflace.

Město za nemovitost požadovalo 15 milionů korun. Carvac, jako jediný zájemce, byl ochoten zaplatit o tři miliony méně. Zastupitelé s jeho cenovými podmínkami souhlasili, za ústupek má být do smlouvy začleněn požadavek města, aby se firma v nemocničním areálu podílela na realizaci programu Senior, v jehož rámci se počítá například s domovem důchodců a domem s pečovatelskou službou.

„Zastupitelé odsouhlasili pronájem a uzavření smlouvy o smlouvě budoucí, která by měla být podepsána 28. srpna,“ uvedl starosta Aše Dalibor Blažek, který výslednou dohodu považuje za výhodnou pro obě strany.

„Je to první krok k tomu, aby areál ožil a sloužil opět zdravotnickým a sociálním účelům.“

Ašská nemocnice byla uzavřena před rokem a půl, kdy jí skončila smlouva s pojišťovnou VZP na provozování takzvaných lůžek akutní péče. Zadluženou nemocnici chtěl poté do pronájmu a později do vlastnictví získat německý podnikatel Rainhold Linn. Měsíce se táhnoucí jednání s ním ale k žádnému výsledku nevedla. Předtím nemocnici chvíli provozovala sokolovská společnost LPZ, jež však nezískala registraci pro poskytování zdravotní péče v okrese Cheb.

MILAN VRBATA, Chebský deník, 12.7.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?