Celníci zadrželi na Rychnovsku léky na zlepšení erekce za 28 mil.

16. 12. 2016 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Celníci u obce Chábory na Rychnovsku odhalili v nákladním automobilu 144 000 tablet léků Kamagra, používaného na zlepšení erekce.


Dealery tohoto léku, který není registrovaný pro prodej v ČR ani EU, připravili celníci o zisk přesahující 28 milionů korun, sdělila tisková mluvčí Celního úřadu pro Královéhradecký kraj Jitka Fajstavrová. Celníci při namátkové kontrole zastavili 13. prosince nákladní vůz s polskou značkou, který řídil dvacetiletý Polák. „Na dotaz celníků, co přepravuje, sdělil, že pouze zboží uvedené v přepravních dokladech,“ uvedla mluvčí. Doklady uváděly pouze doplňky stravy.

Celníci při kontrole našli osm papírových krabic bez etiket uložených na dřevěné paletě zpevněné průsvitnou plastovou fólií. „Náklad podle dokladů směřoval ze Slovenska přes Českou republiku na území našich severních sousedů,“ uvedla mluvčí.

Podle informací ze Státního ústavu pro kontrolu léčiv není u neregistrovaných léčivých přípravků často znám jejich původ nebo přesné složení. Jsou často nabízeny konečným spotřebitelům prostřednictvím různých e-shopů a tyto preparáty mohou být vážným rizikem pro zdraví člověka.

Pachateli hrozí za trestný čin ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty dva až osm let vězení, soud mu může uložit také zákaz činnosti či trest propadnutí věci.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?