Červenka odchází z dozorčí rady Karlovarské krajské nemocnice

5. 5. 2016 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jiří Červenka (ODS) rezignoval na místo v dozorčí rady Karlovarské krajské nemocnice a.s. (KKN). ČTK řekl, že ze své pozice neměl příležitost dohlížet na práci představenstva. V dozorčí radě navíc, jak řekl, skončili i zástupci lékařů a sester krajských nemocnic.


KKN je ve stoprocentním vlastnictví Karlovarského kraje. Ten má také v devítičlenné dozorčí radě pět zástupců, a to z řad koalice i opozice.

„Myslím si, že dozorčí rada nesmí být formální a měla by splňovat, co má v zadání. Například studii společnosti Nexia o tom, že se nějaká část areálu nemocnice má stěhovat, a podobně, jsem obdržel až na poradě kraje,“ uvedl Červenka.

Výhrady Červenky odmítá jeho kolega v krajské radě, náměstek Jakub Pánik (ČSSD), který má zdravotnictví na starosti. „Studii od společnosti Nexia nezadávala KKN, ale krajský úřad. Proto se také studie nejdříve předložila radním, kteří tvoří valnou hromadu KKN,“ řekl ČTK Pánik. Připomněl, že všechny budovy v areálu karlovarské nemocnice jsou v majetku kraje. Proto i studii jejich využití zadával kraj jako jejich vlastník.

Původně sedmičlenná dozorčí rada KKN je po odchodu Červenky nyní jen čtyřčlenná. Dvěma zástupcům zaměstnanců, kteří jsou voleni na dobu určitou, totiž skončil mandát. Podle mluvčího KKN Vladislava Podrackého to bude ale jen na několik dní. „Ve čtvrtek a pátek jsou volby nových zástupců do dozorčí rady. Poté budou v dozorčí radě opět zástupci zaměstnanců,“ řekl ČTK.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?