Červený kříž mohl po roce dopravit pomoc uprchlíkům u Damašku

17. 10. 2014 8:06
přidejte názor
Autor: Redakce
Mezinárodní výbor Červeného kříže (ICRC) oznámil, že se jeho pracovníkům podařilo po více než roce dopravit první zdravotnickou pomoc palestinským uprchlíkům v obleženém táboře Jarmúk u syrské metropole Damašku.


Informovala o tom agentura Reuters. Během občanské války, která v Sýrii trvá již více než tři a půl roku, se situace v táboře vyhrotila, mnoho přítomných má nedostatek jídla i léků.

Červený kříž do tábora doručil zásilku, která obsahuje dostatek léků na chronická onemocnění, jako jsou cukrovka či nemoci srdce, pro 5000 lidí na tři měsíce. Pracovníci organizace rovněž přivezli zdravotnické prostředky, které umožní těhotným ženám rodit mnohem bezpečněji a hygieničtěji, uvedl Červený kříž ve svém prohlášení. „Podařilo se nám doručit lidem v táboře pomoc poprvé za více než rok, doufáme, že toho budeme moci udělat více,“ uvedla Daphnée Maretová z ICRC.

V táboře Jarmúk žije podle odhadů 17.000 až 20.000 palestinských a syrských uprchlíků. Dlouhé měsíce v něm nefungovala elektřina a objevily se i informace, že uprchlíci umírají kvůli nedostatku jídla.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?