Česká lékárna holding přebírá 8 lékáren Harmonia

24. 9. 2014 10:28
přidejte názor
Autor: Redakce

Všechny tyto lékárny, které Česká lékárna holding převzala od společnosti Pears Health Cyber, budou napříště provozovány pod značkou Dr. Max.




„Síť lékáren Harmonia jsme začali budovat před 3 lety v remodelovaných nákupních centrech Albert -tehdy se tento krok jevil jako poslední příležitost vybudovat novou lékárenskou síť s konceptem odlišným od těch zavedených na zelené louce. Postupně jsme začali propojovat tradiční svět kamenných lékáren s online prostředím, tedy Harmonií a největší středoevropské lékárny na internetu Lékárna.cz. Otevřeli jsme 9 lékáren (Svitavy, Beroun, Trutnov, Vyškov, Krnov, Žďár n. S., Prostějov, Přerov a Hranice). Naše očekávání a plány se bohužel nenaplňovaly a stále více jsme se museli přizpůsobovat realitě, tedy hlavně klesajícím cenám a maržím léků na předpis, lokálnímu postavení v obchodní síti některých měst a citelnému šetření na straně zákazníků. O to více jsme spolu s výkonným ředitelem Pavlem Knorrem a členy jeho manažerského týmu hledali pro naše kamenné lékárny jiná řešení. V posledním roce jsme dosáhli výrazného zlepšení hospodaření i tržního podílu. Přenechání sítě hráči, který je na trhu silnější a bude pokračovat v provozu našich již zavedených lékáren, bylo ale nakonec nejlepším z možných řešení,“ vysvětluje důvody prodeje majitel společnosti Pears Health Cyber Vladimír Finsterle.
„Samozřejmě jsme rádi, že se zejména na Moravě zase o něco zlepší dostupnost lékáren Dr. Max a v dotčených lokalitách se podaří udržet dosavadní stupeň lékárenské péče jako takové,“ komentuje akvizici provozní ředitel Česká lékárna holding David Mendl.
Po 1. listopadu bude síť Dr. Max díky zmíněné akvizici zahrnovat celkem 346 lékáren a potvrdí tak postavení jedničky na českém trhu.

(Zdroje: PHC, ČLH) (kha)

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?