Českobudějovická nemocnice otevřela nový pavilon za 170 mil. Kč

26. 2. 2020 8:18
přidejte názor
Autor: Redakce
Českobudějovická nemocnice otevřela nový pavilon s lůžkovou částí rehabilitačního oddělení a stanicí dárců krve. Stavba trvala 15 měsíců a náklady na ni činily 170 milionů korun. Projekt investičně podpořil jediný akcionář nemocnice, kterým je Jihočeský kraj. Novinářům to řekl ředitel českobudějovické nemocnice Michal Šnorek.


"Ve dvou stanicích rehabilitačního oddělení jsou bezbariérové, dvoulůžkové pokoje. Provoz je navíc spojený nadzemním tunelem s ambulantním provozem rehabilitace," uvedl Šnorek.

Přestože je v Česku problém s nedostatkem dárců krve, českobudějovická nemocnice je v tomto směru podle ředitele soběstačná. "Loni vzrostl počet dárců krve o 711 na 9022. Důležitá je spolupráce s oblastními spolky Českého červeného kříže," řekl Šnorek.

Stavba nového pavilonu je součástí několikaletého projektu, který změní podobu nemocnice. Začal v roce 2013 a potrvá přibližně deset let. Jednou z největších akcí je přestavba a přístavba pavilonu chirurgie a anesteziologicko-resuscitačního oddělení, která začala loni na podzim a vyžádá si téměř miliardu korun.

Českobudějovická nemocnice je největším zaměstnavatelem v regionu. Pracuje v ní více než 2800 lidí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?