Českobudějovická nemocnice rekonstruovala chirurgické oddělení

21. 9. 2017 7:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Českobudějovická nemocnice investovala zhruba 28 milionů korun do rekonstrukce chirurgického oddělení. Pro pacienty je na oddělení stovka lůžek. Novinářům to včera řekli zástupci vedení nemocnice a Jihočeského kraje.


Úprava oddělení je další částí několikaletého projektu modernizace celé nemocnice, který bude stát téměř dvě miliardy korun. „Nové chirurgické oddělení bude mít tři stanice. Pacienti využijí jedno- až třílůžkové pokoje, a všechny s vlastním sociálním zařízením,“ řekl ředitel nemocnice Břetislav Shon. Práce na pavilonu C, v němž se rekonstruované oddělení nachází, podle něj nekončí. V přízemí vzniká pracoviště příjmu akutních pacientů, které bude dokončeno ještě letos.

Jihočeská hejtmanka Ivana Stráská (ČSSD) hodnotí českobudějovickou nemocnici z celostátního pohledu jako výjimečnou. Vysvětlila to například tím, že kraj jako zřizovatel do jejího provozu nemusí investovat žádné peníze, což není v jiných regionech běžné. „Navíc neznám žádnou jinou srovnatelnou nemocnici v České republice, která by byla schopna investovat v průběhu čtyř uplynulých let téměř miliardu do přestavby,“ řekla Stráská.

Českobudějovická nemocnice s kapacitou 1450 lůžek patří mezi největší zdravotnická zařízení v České republice. Poskytuje základní, specializovanou i vysoce specializovanou péči prakticky ve všech medicínských oborech, zejména pro jihočeský region. V roce 2015 byla podle průzkumu organizace HealthCare nejlepší nemocnicí v Česku. Zaměstnává přibližně 2700 lidí.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?