Českolipská nemocnice bude mít od května nové vedení

30. 4. 2013 7:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa bude mít od května nové vedení. Dosavadního generálního ředitele Patra Chmátala představenstvo odvolalo a v čele krajské nemocnice ho nahradí Jaroslav Kratochvíl. V nemocnici končí i další dva ředitelé - provozní Stanislav Cenek a finanční ředitel Martin Říha.


Informuje o tom deník Právo.

Odvolání Chmátala z funkce ředitele není překvapivé. Minulý týden byli Chmátal společně s provozním ředitelem nemocnice a dalšími dvěma zaměstnanci nemocnice odvoláni z představenstva. Dozorčí rada rozhodnutí zdůvodnila mimo jiné tím, že od nich představenstvo nedostávalo relevantní a pravdivé informace a také, že Chmátal s Cenkem jsou zodpovědní za uzavření nevýhodné smlouvy s dodavatelem více než stomiliónové veřejné zakázky na plánované zateplení nemocnice.

Nový generální ředitel Jaroslav Kratochvíl už dříve v managementu českolipské nemocnice působil. Do čela druhé krajské nemocnice byl ale jmenován jen na přechodnou dobu. Podle předsedkyně dozorčí rady a českolipské starostky Hany Moudré (ODS) a nového předsedy představenstva primáře ortopedie Petra Gutwalda je totiž hlavním úkolem nového generálního ředitele připravit výběrová řízení na pozici generálního ředitele, technickoprovozního ředitele a ředitele pro zdravotní obory.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?