Charita Brno vybrala ve sbírce půl milionu na hospicovou péči

27. 10. 2017 7:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Skoro půl milionu korun vynesla sbírka Diecézní charity Brno nazvaná Koláč pro hospic, která se uskutečnila v první půli října. Charita nyní sečetla vybrané peníze. Výtěžek je určený na podporu všech forem hospicové péče, uvedla v tiskové zprávě mluvčí charity Ivana Němcová Reutin.


Pracovníci hospicové péče se starají o lidi, kteří umírají a jsou v poslední fázi života. Sbírka se konala 4. října ve všech oblastních charitách Diecézní charity Brno. „Bylo to v Blansku, Břeclavi, Brně, Hodoníně, Rajhradě, Tišnově, Znojmě, ale i na Vysočině v Jihlavě, Třebíči a Žďáru nad Sázavou,“ vyjmenovala mluvčí. Zájemci mohli dát peníze ve stáncích. „Sbírka se konala i formou návštěv ve firmách. Společně s dobrovolníky jsme přijímali příspěvky do zapečetěných pokladniček a odměňovali dárce sladkými koláči,“ dodala mluvčí. Obecně lidé přispívali za jeden koláč desítky korun.

Výtěžek půjde na hospicovou péči, kterou oblastní charity provozují. Mají například kamenné hospice, ale existují i terénní týmy pro domácí hospicovou péči. Jejím cílem je umožnit umírajícím lidem, aby mohli zemřít v domácím prostředí. Odborníci tak navštěvují rodiny a pomáhají jak nemocným, tak rodinným příslušníkům.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?