Chceme české platy! volají slovenští lékaři

28. 6. 2005 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Slovenští lékaři požadují zvýšení platů o čtvrtinu. Neuspějí-li, jsou připraveni protestovat. Sdělil to včera šéf Lékařského odborového sdružení Marián Kollár. Upozornil, že lékař s nejvyšší odborností a dvacetiletou praxí si vydělá jen 17 tisíc slovenských korun...


„Naše platy se pět let téměř nezměnily. Proto požadujeme zvýšení o 25 procent,“ prohlásil včera na tiskové konferenci a nahněvaně zvolal: „Průměrná hodinová mzda zdravotnického pracovníka nepřesahuje úhradu hodinové mzdy za hlídacího psa, která je 130 korun.“

Odborář uvedl, že ohodnocení lékařů v Česku, kam spousta slovenských zdravotníků odchází za prací, je skoro o 30 procent vyšší než na Slovensku.

A jak budou protesty slovenských zdravotníků vypadat? „Mělo by to být něco jako omezení provozu zdravotnických zařízení,“ řekl odborářský předák.

Deníky Bohemia

Reakce čtenářůZdraví.Euro.cz

Sykora František

Vážení slovenští kolegové nikdo Vás sem nezval, tak budte rádi že máte práci jinak běžte domů tak se určitě lépe uchytíte.

MUDr. Petr Chladil

Ad reakce pana Sýkory, ukazujete krásný projev nacionalismu ! Kdo tu bude za pár let asi pracovat, když již nyní řada českých odborníků míří na západ ? Já budu raději ošetřován slovenským lékařem, o kterém vím, že jeho vzdělání je na podobné úrovni jako z ČR než například lékařem z oblasti bývalé SSSR, jejichž kvalifikace je někdy znatelně nižší, o jazykových barierách nemluvě.


  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?