Chrudim vybavila svá městská sportoviště defibrilátory

9. 5. 2018 7:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Chrudim vybavila městská sportoviště defibrilátory, jeden je umístěn ve sportovní hale, další jsou na zimním stadionu a v krytém plaveckém bazénu.


Přístroje na obnovení správné srdeční činnosti elektrickým výbojem jsou umístěny ve sportovní hale, na zimním stadionu a v krytém plaveckém bazénu. Čtvrtým disponuje Vodní záchranná služba Českého červeného kříže, která zajišťuje bezpečnost návštěvníků letního venkovního koupaliště, uvedl Aleš Prokopec z chrudimské radnice.

„Zástupci Českého červeného kříže všechny zodpovědné pracovníky sportovišť proškolili, jak přístroje správně použít. Samozřejmě doufáme, že je nikdy nebudeme muset použít v ostrém provozu,“ uvedl ředitel společnosti Sportovní areály města Chrudim Luděk Marousek.

Defibrilátory pořídily v minulosti pro úřad a své organizace i Pardubice. Radnice je v roce 2016 rozmístila ve všech svých budovách a ve dvou městských obvodech. Již předtím v roce 2009 nakoupila pět defibrilátorů, jež jsou k dispozici na místech, kde se koncentruje velký počet lidí. Jde o divadlo, letiště, plavecký areál a hokejovou arénu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?