Chtějí postavit novou chirurgii

12. 7. 2010 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Před pěti měsíci realizovaný prodej areálu Podřipské nemocnice v Roudnici nad Labem soukromé společnosti provázely ze strany obyvatel města obavy o budoucí dostupnosti a úrovni.


Podle vedení města, které do té doby zdravotnické zařízení provozovalo prostřednictvím příspěvkové organizace, se pochybnosti o chybném kroku radnice nenaplnily.

„Nový majitel nemocnice, společnost Podřipská nemocnice s poliklinikou, naopak zvyšuje rozsah služeb pro své klienty. Postupně plní i svůj závazek investic do rozvoje areálu,“ informoval Právo roudnický místostarosta Luboš Matek (Unie pro Roudnici).

Veřejnost se nyní může seznámit se studií dostavby nového pavilónu chirurgie, který bude disponovat 45 lůžky v jednolůžkových nebo dvojlůžkových klimatizovaných pokojích.

„Stavbou nové chirurgie bude odstraněn největší provozní problém celého komplexu a zároveň to bude učiněn první krok k rozvoji roudnické nemocnice,“ konstatoval Matek.

Se zahájením vlastní stavby se počítá ještě letos. Podle místostarosty jde o jasný důkaz, že úplná privatizace roudnické nemocnice byla správnou volbou. Roudničtí zastupitelé rozhodli o prodeji nemocnice na začátku února.

Společnosti Podřipská nemocnice s poliklinikou prodalo město nemovitosti v areálu za 46 miliónů. Vedení města rozhodnutí zdůvodnilo investicemi, které je do nemocnice nutné vložit.

Podle důvodové zprávy je v příštích 10 až 15 letech potřeba do nemocnice investovat 254 miliónů korun. Město si nemohlo dovolit takovou sumu peněz ze svého rozpočtu uvolnit. O nemocnici měla zájem i skupina PPF, která koupila v Česku několik nemocnic. Přednost ale dostal dosavadní provozovatel.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?