Chybějí specialisté. Kde je hledat?

6. 10. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
České nemocnice a zdravotnická centra přiznávají, že jim chybějí někteří specializovaní lékaři. Mezeru po zdravotnících, kteří odešli do ciziny, nahrazují jen těžko. Kde shánět specialisty? Čtěte tento pátek ve Mladá fronta Zdravotnictví a medicína Zdraví.Euro.cz...


České nemocnice a zdravotnická centra přiznávají, že jim chybějí někteří specializovaní lékaři. Mezeru po zdravotnících, kteří odešli do ciziny, nahrazují jen těžko. Kde shánět specialisty? Čtěte seriál „Kariéra“ ve Mladá fronta Zdravotnictví a medicínaZdraví.Euro.cz.

Projekt ministerstva práce a sociálních věcí má přilákat do ČR odborníky z východních zemí. Budou mít o ně české nemocnice zájem? Čtěte tento pátek.

VZdraví.Euro.cz č. 42 (pátek 15. října) přineseme rozhovor s kazašskou zdravotnicí, která pracuje v pražské nemocnici.

V dalších dílech Kariéry si budete moci přečíst o problému workoholismu zdravotníků nebo o mezilidských vztazích v nemocnicích.

PředplatiteléZdraví.Euro.cz si mohou články přečíst i na této webové stránce v rubrice Zdravotnická profese. Uživatelé Zdraví.Euro.cz, kteří nejsou předplatiteli Zdravotnictví a medicína, k těmto článkům přístup nemají. Pokud si chcete tištěnéZdraví.Euro.cz předplatit, najdete více informace ZDE.

Předchozí díly:

www.Zdraví.Euro.cz č. 37: podmínky registrace lékařů v Británii: viz Jak začít v Británii a Co je třeba vědět.

KARIÉRA VE ZDRAVOTNICTVÍ:
Máte tipy na další témata v rubrice Kariéra?

Chcete se podělit o své problémy?

Pište na adresu:i.blahova@sanomamag-praha.cz.

Články najdete v rubrice ZDRAVOTNICKÁ PROFESE.

www.Zdraví.Euro.cz č. 38: jazykové testy, které se uchazečům o práci v Británii mohou hodit. Typy na užitečné webové stránky, díky kterým si můžete vyzkoušet a zlepšit znalost angličtiny. Viz Jazykový test se hodí

www.Zdraví.Euro.cz č. 39: rozhovor s českým lékařem, který pracuje pět let na univerzitní klinice v Hamburku. Vypráví o tom, co ho během odborné praxe v Německu překvapilo, v čem jsou němečtí lékaři jiní a co lépe funguje v českém zdravotnictví. Viz Němci si úzkostlivě střeží své know-how.

www.Zdraví.Euro.cz č. 40: praktické informace pro uchazeče o práci v Německu. Rady českých lékařů, kteří mají v této oblasti zkušenosti Jak začít v Německu.

www.Zdravi.Euro.cz

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?