Číhalík se uchází o místo přednosty kliniky

30. 6. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Bývalý děkan Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Čestmír Číhalík, který rezignoval v březnu poté, co ho novozélandský soud potrestal statisícovou pokutou za nedovolené trhání orchidejí, se zřejmě stane přednostou kliniky tělovýchovného lékařství a rehabilitace Fakultní nemocnice v Olomouci...


Olomouc -

Podle děkana lékařské fakulty Zdeňka Koláře zvítězil Číhalík v konkursu, jmenován ale zatím nebyl.

„Do výběrového řízení se přihlásili tři uchazeči, ale pouze pan Číhalík splňoval požadavky. Další dva neměli titul docent, což je podmínkou,“ řekl Kolář. Podle něj má být přednosta kliniky jmenován do 30 dnů po výběrovém řízení.

„Zatím to zvažuji, ale považuji to za reálné. Žádné výhrady proti panu Číhalíkovi nemám,“doplnil děkan. Přednostu kliniky jmenuje děkan spolu s ředitelem fakultní nemocnice.

„Zastupující ředitel se k této věci nebude vyjadřovat, protože nezná výsledky výběrového řízení. Místo přednosty je ale především školská funkce, úvazek pro nemocnici je minimální,“sdělil stanovisko zastupujícího ředitele nemocnice Čestmíra Neorala mluvčí zdravotnického zařízení Stanislav Kopečný.

Číhalík rezignoval na funkci děkana letos v březnu. Přiznal, že udělal chybu, když na Novém Zélandu zařadil do svého herbáře 15 rostlin, které podléhají mezinárodní ochraně.¨

„Pro případnou funkci přednosty kliniky by toto mé pochybení nemělo být překážkou,“ řekl v úterý Číhalík. Uvedl rovněž, že dosud neobdržel písemné vyhotovení rozsudku novozélandského soudu, proto se proti němu nemohl odvolat.

Olomoucký den

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?