Čím nás Doktorfest letos překvapí

21. 6. 2016 12:04
přidejte názor
Autor: Redakce

Radiodiagnostik MUDr. Zdeněk Hříbal je zpěvák a jediný lékař hudební skupiny Bílá nemoc. Jak říká, hudba je pro něho koníčkem a velkou relaxací. Každoročně se s kapelou účastní hudebního festivalu Doktorfest. Letošní již 4. ročník se koná v sobotu 28. května od 11 hodin u Písecké brány v Praze.




Pracujete jako vedoucí lékař dětské sonografie FN Motol, působíte také a v NZZ v Řevnicích. Jak se tolik práce dá spojit s hudbou? Stíháte?

Pracuji v Motole na dětské sonografii a zároveň v Řevnicích v soukromém zdravotnickém zařízení. Ještě také v Centru pohybové medicíny Pavla Koláře. Každé pracoviště má své specifikum. V Motole řeším složité dětské diagnózy, v Řevnicích vyšetřuji dospělé i děti, jsem v úzkém kontaktu s lidskými osudy a snažím se osobně i lidsky pacientům pomoci. Zde jsem na to sám bez součinnosti s ostatními klinickými pracovišti. U profesora Koláře se objevuje pestrá škála pacientů z politické, kulturní a také hudební oblasti. Je toho dost, ale zatím stíhám. Při hudbě vlastní i při návštěvě koncertů kamarádů a kolegů relaxuji!

Hudbě se věnujete už 30 let. Dnes s kapelou hrajete beatovou muziku, dříve jste se věnoval spíše folkovému stylu. Proč jste se vydali jinou cestou?

Folk je základ muziky, říká se, že bigbíťák je folkař, který nemá na aparaturu. My jsme tak v kapele Bonsai začínali, vyhráli jsme největší hudební festival tohoto žánru, plzeňskou Portu, v letech 1983 a 1984. Už v Bonsai jsme měli elektrickou kytaru a klávesy, takže postupně zvuk kapely krystalizoval v tvrdší podání, a tudíž údernější sdělení textu, který byl u našich písní vždycky dominantní.

Doktorfestu se účastníte pravidelně. Máte pro návštěvníky festivalu nějaké překvapení?

Překvapení se nemá prozrazovat, tak jen naznačím. Nejvíce se těším na moderování Vaška Kopty a program pro děti Bebí fest. A samozřejmě na malou novinku, stánek s thajským pivem! Všechny srdečně zveme!

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?