Čína chce zakázat reklamu na sušené mléko pro děti kvůli úmrtím

23. 7. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Série úmrtí čínských 12 dětí v kojeneckém věku, které byly krmeny nedostatečně výživným sušeným mlékem, vede ministerstvo zdravotnictví v Pekingu k rozhodnutí zakázat televizní reklamu na kojenecké potravinové výrobky...


PEKING - Série úmrtí čínských dětí v kojeneckém věku, které byly krmeny nedostatečně výživným sušeným mlékem, vede ministerstvo zdravotnictví v Pekingu k rozhodnutí zakázat televizní reklamu na kojenecké potravinové výrobky. Informovala o tom agentura Nová Čína s tím, že Čína je zároveň pod tlakem Dětského fondu OSN (UNICEF), aby více propagovala kojení mateřským mlékem, které je zárukou přísunu potřebných živin.

Na mohutném čínském trhu, kde se ročně narodí 19 milionů dětí, nabízejí domácí a zahraniční výrobci nejméně 55 druhů sušeného mléka. V průběhu dubna zaznamenaly úřady úmrtí u 12 dětí, jejichž rodiče je krmili výhradně touto umělou stravou.

Podle UNICEF ji řada čínských rodičů považuje za dostačující a opouští kojení, o kterém si myslí, že je zbytečné. Jestliže v roce 1998 kojilo dítě první čtyři měsíce 76 procent čínských matek, pak v současnosti to je 67 procent. Přitom pro zdraví dítěte je podle řady odborníků nejlepší kojit prvních šest měsíců a s příkrmy alespoň do dvou let věku dítěte.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?