Čína ohlásila třetí podezření na SARS

12. 1. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Čína ohlásila třetí případ podezření na výskyt akutního syndromu dýchacích cest (SARS).Podle hongkongské televize odvolávající se na čínský vládní zdroj jde o pětatřicetiletého muže, který byl hospitalizován v jihočínské provincii Kuang-tung...


HONGKONG -

Agentura AP již v neděli informovala o pětatřicetiletém pacientovi v izolaci. Podle Reuters zdravotníci jeho stav označili předtím za „možný“ případ a dnes za „podezřelý“ případ.

V Kuang-tungu poprvé po měsících onemocněl na SARS dvaatřicetiletý televizní producent, který oblast navštívil a u něhož 20. prosince lékaři v nemocnici v Kantonu SARS potvrdili. Muž se zhruba po třech týdnech léčby uzdravil a zdravotní zařízení opustil.

V Číně se spekuluje o tom, že SARS může být na lidi přenášen některými divokými zvířaty. Úřady v provincii Kuang-tung proto nařídily například okamžité vybití cibetek chovaných v zajetí a uzavření trhů s nimi.

Choroba SARS se rozšířila z jižní Číny v listopadu 2002 postupně do třiceti zemí, hlavně asijských. Nakazilo se jí na 8000 lidí a zemřelo na ni kolem 800 osob.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?