Členské firmy ČAFF si zvolily nové představenstvo

4. 12. 2015 7:23
přidejte názor
Autor: Redakce
Novým předsedou představenstva ČAFF byl zvolen Jiří Havránek ze společnosti Glenmark Pharmaceuticals. Po dvou letech tak vystřídá Andreje Pardo ze společnosti Sandoz.


TISKOVÁ ZPRÁVA ČAFF

Účastníci členské schůze České asociace farmaceutických firem (ČAFF) zvolili nové představenstvo pro nadcházející dva kalendářní roky.

Předsedou představenstva se stal Jiří Havránek, který je viceprezidentem společnosti Glenmark pro střední a východní Evropu. Ve funkci místopředsedy bude působit Juan Carlos Conde, generální ředitel Teva Pharmaceuticals CR. Výkonným ředitelem ČAFF zůstává Martin Mátl.

Dalšími členy nově zvoleného představenstva jsou:

Andrej Dobovišek – Krka ČR

František Gyürüsi – Gedeon Richter

Eduard Hájek – Angelini Pharma ČR

Michal Krejsta – Omega Pharma

Pavel Němec – BGP Products Czech Republic

Andrej Pardo – Sandoz

Soňa Porubská – Zentiva

„Rád bych věnoval svůj čas i zkušenosti z farmaceutického průmyslu k další kultivaci tržního prostředí, ve kterém působíme a to zcela v souladu s dlouhodobými prioritami ČAFF. Na tuto práci se velmi těším a děkuji všem členským firmám za důvěru, kterou mi svou volbou vyjádřily,“ říká nový předseda představenstva ČAFF Jiří Havránek.

Asociace sdružuje všechny hlavní výrobce a dodavatele generických léků. Aktuálně má 23 členů. Členské firmy zaměstnávají v České republice více než 4 tisíce zaměstnanců a to v oblasti výzkumu, vývoje, výroby a prodeje léčiv. Celkové roční tržby členských firem přesahují 13,5 miliardy korun, což představuje přibližně jednu čtvrtinu trhu všech registrovaných přípravků v České republice.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?