Čtvrtletní tržby Sanofi stouply, firma potvrdila celoroční výhled

23. 4. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Největší francouzská farmaceutická společnost Sanofi-Synthelabo, která v současnosti bojuje o převzetí většího domácího konkurenta Aventis, uvedla, že její tržby stouply na 2,193 miliardy eur z 1,959 miliardy před rokem...


PAŘÍŽ - Tržby druhé největší francouzské farmaceutické společnosti Sanofi-Synthelabo se v letošním prvním čtvrtletí zvýšily o 12 procent díky silné poptávce po jejích čtyřech nejprodávanějších lécích. Oznámila to včera firma a současně potvrdila výhled pro celý letošní rok.

Společnost, která v současnosti bojuje o převzetí většího domácího konkurenta Aventis, uvedla, že její tržby stouply na 2,193 miliardy eur z 1,959 miliardy před rokem. Bez zahrnutí výkyvů devizových kurzů se tržby zvýšily dokonce o 18,4 procenta. Analytici podle průzkumu agentury Reuters odhadovali tržby na 2,2 miliardy dolarů.

Firma v prvním čtvrtletí těžila zejména ze silné poptávky po jejích klíčových lécích Plavix, Ambien, Eloxatin a Aprovel. Tržby z prodeje prostředku proti ucpávání cév Plavix, kterému v boji s problémy se srdcem konkuruje levnější aspirin, se zvýšily o 36,3 procenta na 394 milionů eur, napsala agentura Reuters.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?