CVS chce prý koupit za 66 miliard USD zdravotní pojišťovnu Aetna

27. 10. 2017 7:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Americký provozovatel lékáren CVS Health Corp. učinil nabídku na převzetí třetí největší zdravotní pojišťovny v USA Aetna Inc. za více než 66 miliard USD (1,5 bilionu Kč). Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na informovaný zdroj.


Konsolidace v oblasti zdravotní péče je nyní velmi častá, protože pojišťovny a lékárny jsou pod tlakem vlády a velkých korporací, aby snížily stoupající náklady na zdravotní péči. Spojení s Aetnou může poskytnout CVS větší možnost ovlivnit jednání o cenách s producenty léků. Vyvolá však zřejmě rovněž i větší přezkum antimonopolního úřadu.

Dohoda by také mohla pomoci zmírnit tlak na akcie CVS po spekulacích, že Amazon.com se připravuje na vstup na trh s léky na předpis. S využitím svého internetového obchodu chce prý Amazon získat podíl na trhu na úkor tradičních lékáren.

Podle jednoho ze zdrojů CVS a Aetna zahájily jednání o podmínkách nedávno. Dohoda by tak měla padnout nejdříve za několik týdnů. Nicméně kvůli zveřejnění informací o nabídce by jednání mohla zrychlit. Obě firmy se ke zprávě odmítly vyjádřit.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?