Dětský den pod Petřínem

23. 6. 2015 13:15
přidejte názor
Autor: Redakce

V zahradě Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze patřilo odpoledne první červnové soboty dětem. Bavily se báječně a dospělí s nimi.




I přes téměř tropické počasí dorazilo na 170 dětí různých věkových kategorií. Potěšila je spousta her a ještě víc hasiči Záchranného sboru hlavního města Prahy, kteří dětem předvedli svoji techniku a v letním vedru je osvěžili jemnou sprškou z cisterny. Dobrovolní hasiči Prahy 1 zase dětem ukázali jak přesně mířit při hašení požáru, tentokrát ovšem byly cílem barevné kuželky. U stanu Českého červeného kříže si děti mohly vyzkoušet provádění první pomoci i jak správně vyčistit chrup nejen plyšovému klokanovi.
Městská policie hlavního města Prahy přivezla policejní motorku, segwaye, oblíbené autíčka, skákací hrad i trojkolku „bombardier“. Velký respekt a obdiv měla dvojice jízdních policistů, kteří na koních přijeli přímo ze služby. V obležení bylo samozřejmě malování a tetování na obličej, lezení po laně a loutkové divadlo. Všem moc chutnalo báječné občerstvení připravené přímo stravovacím zařízením nemocnice. Domácí koláč, čerstvé chlebíčky i studená limonáda šly na dračku. Policejní koně pod stromy chroupali mrkvičku a jablka a podle všeho byli stejně spokojení jako všichni ostatní, kteří ten den na zahradu přišli.

Dětský den zahájil oblíbený klaun a S. M. Angelika.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?