Dětští praktici využívají internet častěji než ostatní pracující

13. 9. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Praktičtí dětští lékaři využívají internet častěji než ostatní pracující lidé. Podle průzkumu společnosti STEM/MARK z přelomu letošního srpna a září pracují s internetem více než dvě třetiny dětských praktiků. Mezi oblíbenými webovými stránkami pediatrů je podle výzkumu také Zdraví.Euro.cz...


PRAHA - Praktičtí dětští lékaři využívají internet častěji než ostatní pracující lidé. Podle průzkumu společnosti STEM/MARK z přelomu letošního srpna a září pracují s internetem více než dvě třetiny dětských praktiků.

Internet používá 64 procent pediatrů, ale jen 47 procent ostatních pracujících. Mezi pediatry je rovněž více uživatelů internetu než mezi praktiky pro dospělé - oproti 64 procentům pediatrů je to 54 procent praktiků pro dospělé.

Četnost užívání internetu oběma skupinami lékařů je obdobná, liší se však od běžné populace pracujících starších 30 let. Alespoň dvakrát týdně využívají internet dvě pětiny praktiků pro děti i dospělé, z ekonomicky aktivních lidí do 30 let věku necelá třetina.

Lékaře zajímají především informace související s jejich profesí - 67 procent dětských praktiků a 78 procent praktických lékařů pro dospělé si vyhledává odborné zdravotnické informace, a to za pomoci klasických vyhledávacích serverů, nebo využívají služeb specializovaných zdravotnických serverů.

Z odborných serverů využívají dětští praktičtí lékaři nejčastěji portál ockovanideti.cz, servery Zdraví.Euro.cz, zdravcentra.cz, detskylekar.cz a mediclub.cz.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?