Discovery Award

27. 5. 2015 9:29
přidejte názor
Autor: Redakce

Cenu DISCOVERY každoročně uděluje společnost Novartis s cílem podpořit zejména mladou generaci výzkumníků v oblasti medicíny a farmacie a motivovat je k další práci v České republice. Hovoříme s předsedou poroty letošního ročníku přednostou Onkologické kliniky LF UP a FN Olomouc prof. MUDr. Bohuslavem Melicharem, Ph. D.




Je letošní, již 4. ročník Discovery Award něčím jiný než ty předchozí?

Ano, došlo k rozšíření počtu členů hodnotitelské komise, která má nyní oproti původním sedmi jedenáct členů, což díky zaměření nových členů přispěje ke komplexnějšímu posouzení kvality a přínosů prací. Zároveň došlo ke sloučení dvou kategorií hodnocení, kdy jsme spojili kategorie inovativní klinické, diagnostické a preventivní přístupy a prototypy nástrojů a přístrojů včetně ICT řešení. Tedy oproti třem kategoriím jsou letos kategorie dvě („Inovativní klinické, diagnostické a preventivní přístupy vč. prototypů nástrojů či přístrojů včetně ICT řešení“ a „Základní výzkum v oblasti biomedicíny“).

O jaká nová jména se letos obohatila odborná porota?

Novými členy se stali prof. MUDr. Roman Prymula, CSc., Ph. D., PharmDr. Jiří Skalický, Ph. D., PharmDr. Zdeněk Blahuta a já.

Jaké jsou soutěžní oblasti a kritéria hodnocení?

Hodnotitelé pracují se čtyřmi kritérii, kterými jsou originalita, aplikovatelnost do praxe, společenský přínos a ekonomický dopad.

Kde je možné se přihlásit?

Doporučuji vstoupit na stránky www.discoveryaward.eu, kde zájemci mohou nalézt kritéria a výše uvedené parametry hodnocení včetně on-line formuláře, který stačí odeslat do termínu 15. 6. 2015. Na úvodním zasedání hodnotitelská komise rozhodla, že každé oslovené pracoviště bude mít právo nominovat minimálně jednu práci splňující kritéria soutěže.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?