Discovery Life Sciences zahájila expanzi v Evropě

14. 2. 2019 8:35
přidejte názor
Autor: Redakce
Společnost Discovery Life Sciences zahájila velkou expanzi v Evropě. Posiluje tak pozici globálního lídra v oblasti biologických vzorků.


Společnost Discovery Life SciencesTM (Discovery) dnes oznámila významnou expanzi do Evropy, akvizici společnosti Sofia Bio a její rozsáhlé sítě sběrných míst lidských biologických vzorků v Bulharsku, Rumunsku, Polsku a České republice. Společnost Discovery také uzavřela smlouvu o výhradním průmyslovém distributorství se společností East West Biopharma, která disponuje největší sítí odběru biologických vzorků na Ukrajině. Tyto iniciativy upevňují pozici společnosti Discovery jako světového lídra v oblasti analýzy, zajišťování legislativy a distribuce biologických vzorků pro farmaceutický, biotechnologický a diagnostický průmysl a vytvářejí největší podnik tohoto druhu v Evropě.

Expanze společnosti Discovery zvýší schopnost společnosti poskytovat výzkumným pracovníkům v celé Evropě vynikající služby, kapacitu a specifičnost biologických vzorků do 24 hodin po jejich odběru. Celosvětově se klinická síť společnosti Discovery rozšíří o více než 100 lokalit na téměř 280; výzkumní pracovníci budou těžit z dodatečných schopností společnosti Discovery v oblastech rychlého získávání, zpracování a analýzy vzácných a vysoce náročných biologických vzorků z východní Evropy, které mají potenciál posílit diagnostiku a léčbu život ohrožujících a chronických onemocnění.

„Společnosti Sofia a East West Bio jsou vysoce uznávanými dodavateli v regionu a jsou dlouholetými partnery společnosti Discovery, poskytují včasné a vysoce kvalitní služby v souladu se všemi průmyslovými předpisy," uvedl generální ředitel společnosti Discovery Glenn Bilawsky. „Jelikož jsme toto území vzájemně propojili, zjednodušíme logistiku a dále budeme investovat do poskytování vynikajících zpracovatelských a analytických služeb pro globální lékařskou výzkumnou komunitu."

Díky využití partnerství se společností Water Street Healthcare Partners přichází další expanze společnosti Discovery po jejích nedávných fúzích se čtyřmi komplementárními bioanalytickými a biospektrálními podniky: Conversant Bio, Folio Bio, Discovery Life Sciences a Phylogeny. Tento krok vytvořil globálního lídra v oblasti analýzy biologických vzorků a jejich získávání, nabízejícího největší repozitář biologických vzorků na světě.

Evropská expanze řeší naléhavou potřebu objevování, výzkumu a služeb podpory rozvoje na celém kontinentu. „Klinické, akademické a výzkumné komunity ve východní Evropě hledají rozšířené možnosti podílení se na rychlém růstu výzkumu a vývoje nových diagnostik a terapií," uvedl Bilawsky. „Expanze společnosti Discovery je odpovědí na tuto potřebu."

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?