Dny duševního zdraví v PN Kosmonosy

9. 9. 2014 7:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Psychiatrická nemocnice Kosmonosy pořádá v souvislosti se Světovým dnem duševního zdraví ve dnech 9. 9., 10. 9. a 11. 9. 2014 (od 13,00 do 17,00 hod.) pestrou nabídku aktivit pro veřejnost.


Nabízíme v rámci Dnů pro duševní zdraví ochutnávku z různých činností. Chceme rozšířit povědomí o práci v psychiatrické nemocnici, a zároveň o často tabuizovaném prostředí i tématech, která s duševní nemocí úzce souvisejí.

Nové informace by spolu s prožitky z pořádaných akcí měly přispět k lepšímu porozumění duševně nemocným lidem a zbavit veřejnost mylných představ a předsudků.

Nabízíme odborné přednášky ( o závislostech, duševních nemocech), workshopy (relaxace, meditace, terapeutická práce s pomocí koní as jiných zvířat, arteterapie, terapeutické dílny). Do programu se zapojí i naši hosté z různých regionů. Dobrovolníci předvedou ukázky psích sportů, z Liberce dorazí psovod a předvede práci služebního psa Městské policie Liberec. Divadelní spolek z Benátek nad Jizerou zavede diváky do naší historie v divadelní hře „Prodaná nevěsta aneb Cesta do hlubin národa českého“. Vystoupí hudební skupiny různých žánrů – „Výkřik 014“ či „Trampskej děs“. Akci zakončí koncert skupin „Artes“ a „EX 05“.

V průběhu Dnů pro duševní zdraví budou přístupné terapeutické dílny, kde si zájemci budou moci vyzkoušet např. práci s keramikou, košíkářství, výrobu svíček a další aktivity, které v rámci pracovně rehabilitačních technik pacientům nabízíme. Pro zájemce je připravena exkurze do Kavárny Fokusu, která taktéž zapojuje pacienty v rámci pracovně rehabilitačního programu. Některá oddělení nabídnou veřejnosti prohlídku doprovázenou výkladem (sexuologie, závislosti, příjmové oddělení mužů, mladších i starších žen, terapeutické oddělení, detox, rehabilitačních oddělení ). Akci doprovází výstava děl pacientů ve vybraných prostorech.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?