Dobrovolníci zpříjemňují pobyt dětem v Thomayerově nemocnici

2. 6. 2014 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce

oddělení dětské psychiatrie pražské Thomayerovy nemocnice proběhlo v polovině května setkání malých pacientů s dobrovolníky z organizace GE Volunteers. Celé odpoledne tu společně vyráběli drobné dárečky.




Děti si mohly vyzkoušet například výrobu náušnic, malování hrníčků nebo skládání origami. Podobně zaměřená akce se na dětském psychiatrickém oddělení Thomayerovy nemocnice nekonala poprvé. Dobrovolnická organizace GE Volunteers, která tvořivé odpoledne organizovala, se dlouhodobě snaží zpříjemňovat hospitalizovaným dětem pobyt v nemocnici. Malí pacienti se v minulosti mohli zúčastnit sportovního odpoledne, různě zaměřených výtvarných dílen či návštěvy zoologické zahrady. Kromě programu pro děti se organizace, jejímiž členy jsou pracovníci GE Money Bank, zasazuje také o modernizaci nemocničního prostředí.

Rozptýlení ze stereotypu

„Spolupráce s dobrovolníky GE Volunteers trvá už tři roky. Obzvláště pro mladší děti je velice důležité rozptýlení ze stereotypního nemocničního rozvrhu. Je určitě pozitivní směřovat jejich pozornost ke kreativní nebo sportovní činnosti,“ říká primářka oddělení dětské psychiatrie Thomayerovy nemocnice MUDr. Jana Šplíchalová. „Kromě odreagoNa vání mohou tyto aktivity příznivě působit i na emoční stav dětí.“ Na letošní rok plánují GE Volunteers i řadu dalších akcí, například chtějí uspořádat malování s postiženými dětmi v Ostravě, vymalování prostor příbramské neziskové organizace ALKA, výlet pro seniory v rámci Mezinárodního dne seniorů či pomoc s údržbou Národního parku Šumava.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?