Dokončení oprav interny v nymburské nemocnici se opět odkládá

13. 2. 2015 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Dokončení rekonstrukce interního oddělení nymburské nemocnice se opět odkládá. Starosta Nymburku Tomáš Mach (ČSSD) na tiskové konferenci města řekl, že projekt, podle kterého se rekonstrukce dělala, byl chybný a podceněný a je potřeba udělat nový.


Ten by měl být dokončen v březnu včetně vyčíslení aktuálních nákladů. Celá stavba se tak dokončí minimálně s ročním zpožděním do konce tohoto roku. Investorem stavby je město Nymburk, zadavatelem projektu byla nemocnice.

Původně měly opravy interního oddělení skončit loni v září, opravy se ale stále nechýlí ke konci. Město nyní nechalo zpracovat posouzení dokumentace, která původně počítala s náklady necelých sedmi milionů korun.

„Toto posouzení řeší především budoucí interiéry interny s možností umístit do těchto prostor také sedm lůžek typu JIP, což se jeví v současné době jako jedna z nejvýhodnějších možností pro zachování stávající dostupné lékařské péče tak, jak je doposud nasmlouvána,“ uvedl starosta.

Stavební práce tak pokračují, i když v omezeném režimu. Dosud se proinvestovalo přibližně deset milionů korun a další náklady si opravy zřejmě vyžádají. „Původní dokumentace respektovala pouze drobné úpravy pavilonů, byla postupně doplňována a dnešní podoba a posouzení dokumentace respektuje požadavky, které vyvstaly z nastalých požadavků provozování nemocnice,“ doplnil Mach.

Změnou proti původnímu projektu by mělo být například propojení pavilonů B, C a D, kde kromě interního oddělení sídlí také chirurgie a porodnictví. Nad rámec prací se dělala také například nová elektroinstalace a požární bezpečnostní řešení. Původní dokumentace počítala pouze s rekonstrukcí sociálních zařízení a menší rekonstrukcí pokojů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?