Doktorfest ve znamení hudby, čtení i obrazů

30. 6. 2014 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce

V pátek 30. a sobotu 31. května 2014 proběhl v Písecké bráně nedaleko Pražského hradu druhý ročník multižánrového festivalu lékařů a lékařek, kteří se vedle své profese věnují i umělecké činnosti.




Letošní ročník byl obohacen o spolupráci s mezinárodní humanitární a zdravotnickou organizací Lékaři bez hranic. Moderování celé akce se zhostila Lenny Trčková.
Festival v pátek v podvečer zahájila houslovým koncertem MUDr. Kristina Höschlová a na klavír zahrála absolventka HAMU Pavla Tichá, studentka 4. ročníku 2. LF UK. Poté se představila organizace Lékaři bez hranic. O svých zážitcích z misí na několika kontinentech vyprávěli chirurgové MUDr. Tomáš Šebek a MUDr. Jan Trachta. Oba přečetli úryvky ze své literární tvorby (Tomáš Šebek vydal knihu „Mise Haiti“ v nakladatelství Mladá fronta). Zároveň proběhla vernisáž výstavy obrazů, kterou autoři děl – MUDr. Petr Wohl a MUDr. Pavel Wohl – nazvali „Cesta klidem“.
„Správnej doktor musí bejt pořádnej rocker,“ tvrdí zpěvák skupiny Bílá nemoc MUDr. Zdeněk Hříbal, jeden z otců myšlenky uspořádat Doktorfest. V sobotu zněl v podání lékařů nejen rock, ale i folk, punk a reggae. Na dvou scénách u Písecké brány se konala soutěžní přehlídka kapel. Odborná porota v čele s hudebním publicistou Petrem Korálem ocenila prvním místem Bratry v rytmu, jejichž nepostradatelným členem je oftalmolog Imran Musa Zangi. Druhou příčku obsadila Esence a třetí skončil Dick O’Brass. Na závěr sobotního večera zahrál ještě Dr. Max.

MUDr. Imran Musa Zangi se svou kapelou Bratři v rytmu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?