Drop In by mohl zůstat v Praze 1 další čtyři měsíce

17. 4. 2012 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Osud Centra metadonové substituce Drop In v pražské ulici Ve Smečkách je po pondělí mnohem jasnější. Podle zjištění Aktuálně.cz by Praha 1 mohla zařízení prodloužit nájem o čtyři měsíce. Poté by se měl Drop In přestěhovat do nových prostor v nemocnici Na Bulovce, které mu nabídl magistrát.


V pondělí se na prodloužení nájmu předběžně dohodl vedoucí lékař Drop Inu Jiří Presl se starostou Prahy 1 Oldřichem Lomeckým.

„Dnes podám písemnou žádost, kterou v úterý projedná rada městské části,“ uvedl Presl. Pokud žádost rada schválí, mohlo by centrum zůstat v ulici Ve Smečkách až do konce srpna.

Středisko, do kterého denně dochází až 120 lidí, by tak získalo čas, než se bude moct přestěhovat do nových prostor v nemocnici Na Bulovce. Ty by měly být volné v průběhu léta.

Prostory Na Bulovce zatím nejsou volné

První městská část vypověděla centru nájemní smlouvu loni v září s tím, že zařízení má místo opustit do konce dubna letošního roku. Několik měsíců by tak nemělo k dispozici odpovídající zázemí.

Prostory Na Bulovce podle Presla Drop Inu vyhovují. „Nejsou přímo v areálu nemocnice, ale poblíž. Navíc se jedná o lokalitu dobře dostupnou MHD, i když to není centrum Prahy,“ vysvětlil. Podle něj jsou nové prostory dokonce vhodnější než ty stávající.

Praha 1 se podle tiskové mluvčí k záležitosti vyjádří až v úterý po zasedání rady městské části.

Lomecký: Centrum zatěžuje Prahu 1

První městská část centru nájemní smlouvu vypověděla, protože podle ní jeho provoz zatěžuje okolí Václavského náměstí i další části Prahy 1. Podle starosty do něj nedochází jen lidé z centra, ale z celé Prahy.

Celý článek najdete na serveru Aktuálně.cz nebo ZDE.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?