Dušené kapustičky

přidejte názor
Ilustrační obrázek
Autor: VitalikRadko – Depositphotos
Ilustrační obrázek

4 PORCE PŘÍPRAVA: 30 MINUT • 800 g růžičkové kapusty • 2 stroužky česneku • 100 g šunky • 2 lžíce olivového oleje • 100 g másla • 100 mraženého hrášku • 50 g plátků mandlí




Kapustičky očistěte od zvadlých lístků a překrájejte na poloviny. Česnek oloupejte a nasekejte nahrubo. Šunku nakrájejte na kousky. V kastrůlku zahřejte olej s máslem. Vložte kapustičky a hrášek, zaklopte a na mírném ohni duste asi 10 minut. Pak odklopte, přidejte česnek a nakrájenou šunku a společně odklopené opékejte asi 5 minut. Na pánvi nasucho orestujte plátky mandlí dozlatova a posypte jimi porce hotové kapusty.

1)
R

Kvíz týdne

Kvíz: Uhádnete, jaké nemoci se léčí těmito léky?
1/9 otázek