Dva lékaři bohumínské nemocnice pili na noční směně alkohol

12. 2. 2016 8:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Dva lékaři Bohumínské městské nemocnice byli postaveni mimo službu, poté co se přišlo na to, že na noční směně pili alkohol. Na funkci rezignoval i primář interny. ČTK to řekla mluvčí bohumínské radnice Lucie Kolková. Podle ní šlo o výjimečné selhání, oba lékaři dosud byli velmi svědomití.


Policii upozornil pacient. Policejní mluvčí Zlatuše Viačková řekla, že kvůli podezření, že dva lékaři jsou pod vlivem alkoholu, byli policisté do nemocnice přivoláni v noci ze soboty na neděli. Dechová zkouška byla pozitivní u obou lékařů. „Policie zahájila úkony trestního řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky,“ řekla Viačková. Lékařům hrozí například zákaz činnosti a v nejhorším případě až tři roky vězení.

„Šlo bohužel o individuální selhání dvou lékařů, kteří jsou jinak vnímáni jako velmi svědomití a pečliví. Nikdy dříve problémy s alkoholem neměli. Z jejich jednání jsme nicméně vyvodili důsledky. Oba jsou postaveni mimo službu,“ uvedl ředitel bohumínské nemocnice Kamil Mašík. Vedením oddělení už byl pověřen jiný lékař.

Mašík uvedl, že je tento případ naprosto ojedinělý. Personál nemocnice je podle něj kvalitní, erudovaný a spolehlivý. „Přesto teď zavedeme v našem kontrolním systému takové změny, které by měly podobná selhání eliminovat,“ uvedl ředitel nemocnice.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?