Dva noví kandidáti na viceprezidenta ČLK

8. 11. 2006 10:12
přidejte názor
Autor: Redakce
MUDr. Karel Beneš, privátní ambulatní specialista v oboru chirurgie a cévní chirurgie je dalším z kandidátů na viceprezidenta ČLK. Následuje dlouholetý funkcionář ČLK Aleš Herman...


MUDr. Karel Beneš, privátní ambulatní specialista v oboru chirurgie a cévní chirurgie je dalším z kandidátů na viceprezidenta ČLK. Za svůj hlavní úkol si vytyčil sjednocení lékařů. „Lékařský stav je tvořen více skupinami - ambulantní specialisté, praktici, pediatři, nemocniční lékaři - zaměstnanci, privátní lékaři. Z nichž každá se snaží prosazovat svoje zájmy, chybí určitá vstřícnost a snaha po najití společného jmenovatele. ČLK by měla mít jako hlavní cíl nalezení takových základních principů které mohou akceptovat všechny skupiny a které je nutné prosazovat, “ řekl šestapadesátiletý BenešZdraví.Euro.cz.

Se současným vedením ČLK podle svých slov v mnoha otázkách nesouhlasí, spásu ovšem nevidí ani v reformě zdravotnictví chystané současným ministrem. Beneš podporuje například přímou platbu u lékaře, nepovažuje ovšem připravovanou reformu za zlomovou. Od minulého roku pracuje na chirurgické klinice ÚVN Praha, je bez politické příslušnosti.

Dalším kandidátem je současný člen představenstva ČLK Aleš Herman, kardiolog z Královehradeckého kraje.

(iso), www.Zdravi.Euro.cz

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?