Dvě kliniky FN v Plzni jsou v nových prostorách

23. 4. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Dvě kliniky FN v Plzni sídlí od včerejška v nových prostorách v pavilonu 22 v borském areálu. Jde o pracoviště, kde se léčí choroby kožní a pohlavní, a ve druhém případě nemoci ušní, nosní a krční. Rekonstrukce starého stála 25 milionů korun...


PLZEŇ - Dvě kliniky Fakultní nemocnice v Plzni sídlí od včerejška v nových prostorách v pavilonu 22 v borském areálu. Jde o pracoviště, kde se léčí choroby kožní a pohlavní, a ve druhém případě nemoci ušní, nosní a krční (klinika ORL). Nové moderní prostory přinesou větší komfort lékařům i pacientům, řekla mluvčí nemocnice Renata Jenšíková.

Rekonstrukce starého pavilonu stála 25 milionů korun. Mimo jiné byla nutná například výměna oken, rozvodů energií a vody. Vybudovalo se také nové sociální zázemí, uvedla mluvčí.

Na klinikách ošetřují lékaři pacienty z celého Plzeňského kraje i z přilehlých oblastí. Důvodem k hospitalizaci na kožní klinice bývají například lupénka, rozsáhlý ekzém, růže či pásový opar či těžké kožní reakce na podané léky. Na klinice ORL se provádí od odstraňování nosních a krčních mandlí přes operace štítné žlázy až po velmi složité a rozsáhlé onkologické operace.

Kožní klinika má ve dvou odděleních celkem 43 lůžek, nepořizovala nové vybavení. Klinika ORL má stejně jako v bývalém působišti v Purkyňově pavilonu 56 lůžek. Nakoupila nové vybavení za deset milionů korun.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?