EU schválí koncernu Sanofi převzetí Aventisu

20. 4. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Evropská komise schválí farmaceutickému koncernu Sanofi-Synthelabo nepřátelské převzetí německo-francouzské společnosti Aventis do příštího týdne, ale za určitých dodatečných podmínek. V pondělí to uvedl nejmenovaný informovaný zdroj...


FRANKFURT/PAŘÍŽ -

Součástí podmínek, které Evropská komise zřejmě přidá k souhlasu s akvizicí od Sanofi, bude požadavek, aby nová společnost prodala výrobu některých z těch léků, které vyrábějí obě firmy.

Aventis se nabídce na převzetí za 45 miliard eur menším rivalem brání a pokouší se změně svých akcionářů zabránit. Pro Aventis by bylo přijatelnější, kdyby ho chtěl převzít švýcarský koncern Novartis.

Švýcarská skupina ale dala najevo, že by francouzská vláda musela mít k takové transakci neutrální postoj. Francouzská vláda však dává přednost tomu, aby Aventis převzal právě menší domácí rival Sanofi-Synthelabo. V minulém týdnu to uvedl úřad francouzského premiéra.

Člen správní rady Aventisu Heinz-Werner Meier k tomu sdělil, že by německá vláda měla francouzský kabinet vyzvat, aby zaujal k bitvě mezi Aventisem a Sanofi-Synthelabo neutrální postoj. Manažer dodal, že se Aventic neprosí o intervence ani od Berlína, ani od Paříže, napsala agentura Reuters.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?