Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně povede Josef Čekal

2. 10. 2013 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně prozatímně povede Josef Čekal, bývalý ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny. Nahradí Romana Krause, který je zároveň ředitelem bohunické Fakultní nemocnice Brno.


Dosud Kraus řídil obě instituce zároveň. Čekala pověřil vedením ministr zdravotnictví Martin Holcát, informovalo ministerstvo v tiskové zprávě.

„Tento krok jsem zvolil zejména s ohledem na potřebu rychlého řešení současné ekonomické situace ve Fakultní nemocnici u svaté Anny,“ uvedl Holcát. Čekal má podle něj zkušenosti z řízení velké nemocnice i zdravotní pojišťovny.

Řádné výběrové řízení na ředitele Fakultní nemocnice u svaté Anny ministerstvo zřejmě vypíše v prvním čtvrtletí příštího roku. Čekal uvedl, že jeho cílem je předat nemocnici novému vedení v lepší hospodářské kondici.

V minulých měsících se opakovaně hovořilo o možném sloučení obou brněnských fakultních nemocnic. K zastáncům sloučení patří Masarykova univerzita, která má zájem spolupracovat s jedinou velkou nemocnicí. Někteří politici a mnozí lékaři však s plánem nesouhlasili, obávali se snížení kvality lékařské péče, rušení některých pracovišť a propouštění personálu.

Fakultní nemocnici u svaté Anny vedl do konce letošního ledna Petr Koška. Pak jej nahradil Kraus, jenž se podle ministerstva zdravotnictví vzdal funkce ke 30. září.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?