Festivalem začaly Brněnské dny pro zdraví, přišly stovky lidí

1. 10. 2012 7:55
přidejte názor
Autor: Redakce
Stovky lidí v neděli přilákal Festival zdraví a pohody u hotelu Santon na Brněnské přehradě. Ten oficiálně zahájil 18. ročník Brněnských dnů pro zdraví, které potrvají do 7. října. Pro děti i dospělé je naplánováno 85 různých akcí, které mají za cíl propagovat zdravý životní styl a hlavně pohyb, informovala ČTK mluvčí OREA Wellness Hotelu Santon Eva Lavičková.


Lidé dnes mohou nakupovat na farmářském, bylinkovém, cereálním a olejninovém trhu. „Děti se tu mohou mazlit se psy, protože tu máme canisterapii. Vystavujeme také produkty pro zdravou výživu, které lze ochutnat, lidé si mohou nechat poradit co a jak zdravě vařit,“ uvedla Lavičková. Několik dalších akcí je zaměřeno na pohyb, zájemci se mohou projet na kole okolo přehrady nebo vyzkoušet kurz jógy či tai-či. Pro účastníky festivalu je otevřen i hrad Veveří.

Dny pro zdraví nabízí také několik organizovaných výletů do okolí Brna, příští sobotu je na programu již tradiční akce Koulení kola z Lednice do Brna. Pohyb je jedním z hlavních témat celého týdne. Návštěvníci získají spoustu tipů, jak v Brně sportovat.

Dny se taktéž hodně zaměřují na seniory, protože letošní rok je Evropským rokem aktivního stárnutí. „Jsou pro ně připraveny vhodné pohybové aktivity, trénink paměti či beseda o vhodné výživě ve starším věku,“ uvedl Ivana Draholová z Kanceláře Brno - Zdravé město.

Kompletní program všech akcí je na www.zdravemesto.brno.cz.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?