Firma Sprinx oslavila 20 let stavem „beztíže“

21. 6. 2016 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Česká technologická firma Sprinx Systems, která své produkty dodává až za oceán, oslavila 20. narozeniny. Výroční oslava v pražském Planetáriu s podtitulem „Sprinx Beztíže“ se konala ve futuristickém duchu očekávaných technologií. Slavila i divize SprinxPharma, která je nyní nejrychleji divizí Sprinx.


Rovných 20 let uplynulo od chvíle, kdy Jiří Čáp a Jan Tomčík, tehdy ještě studenti ČVUT, ve sklepení Jaderné fakulty vytvářeli první síťová spojení. Psal se rok 1996, samotný počátek éry českého internetu, když zakladatelé Sprinxu vypustili do světa webový portál Atlas.cz. A protože pověst průkopníků provází Sprinx dodneška, leitmotivem celé oslavy nebyla jímavá nostalgie, ale předvídavý pohled do budoucnosti.

Vize budoucnosti

Hosté firemní oslavy mohli virtuálně nahlédnout do chytré domácnosti, usednout do supermoderního modelu vozů BMW nebo prozkoumat funkce 3D tiskárny. Večerem „beztíže“ celou společnost provázel Petr Šimůnek, šéfredaktor časopisu Forbes, který si do své talk show pozval psycholožku Martu Boučkovou, spisovatele Karla Pacnera, kuchařku Ditu Pecháčkovou a zástupce kultovní značky Bang & Olufsen Vladimíra Dzurendu.

Diváci interaktivní talk show tak vyslechli velmi různorodé vize budoucnosti, počínaje samořízenými vozidly a konče raketovými transporty do vesmíru. Nechyběly samozřejmě ani efektní videoprojekce na obří kopuli Planetária. Tentokrát zde však – místo hvězd – symbolicky zazářila jména všech klientů, pro které Sprinx během své dvacetileté historie pracoval.

Součástí setkání bylo i slavnostní předání daru. Sprinx - jak u něj tradičně bývá zvykem - přispěl Nadaci Charty 77, která už dlouhá léta patří mezi stálé firemní klienty. Šek na částku 100 000 Kč předal Nadaci sám Jiří Čáp, jeden ze zakladatelů Sprinxu.

Oborová řešení pro farmacii

V roce 2007 vznikla divize SprinxPharma, jejímž ředitelem je PharmDr. Jiří Stránský. SprinxPharma je momentálně nejrychleji rostoucí divizí společnosti Sprinx, a to zejména díky rostoucí poptávce farmaceutických firem po individuálně navržených systémech, které zjednodušují práci s velkým objemem dat a uspoří tak zaměstnancům značnou část pracovní doby.

„Sprinx přináší inovace. Pro naši společnost je typické, že se díváme dopředu, a nikoli zpátky. Nicméně, dvacet je komukoli, i firmě, jen jednou za život. Na všem, čeho jsme za to období v divizi Pharma dosáhli, chceme stavět a posouvat se dál.

Budoucnost vidíme v komplexních službách, kterými bychom dokázali pokrýt všechny, nebo téměř všechny potřeby našich zákazníků. Zatím se nám to daří, naše systémy provázejí produkty našich klientů po celý životní cyklus, od samého vstupu a uvedení na trh. Prožívají s nimi vzestupy a občas i pády. Dovozy, vývozy i přerušení dodávek.

Ale pořád ještě zbývají v segmentu oblasti, kterým se můžeme a chceme věnovat, například zjednodušení pravidelného obchodního a finančního reportingu tím, že propojíme jednotlivé systémy, které firmy používají, pod jednu reportovací vrstvu. (Nejen) to máme před sebou na příštích dvacet let,“ nechal se u příležitosti 20. výročí od založení Sprinxu slyšet ředitel Pharma divize Jiří Stránský.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?