Firmám pomohlo k získání tendru odvolání k ÚOHS

22. 10. 2010 8:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Jednotnou komunikační infrastrukturu zdravotnických zařízení Středočeského kraje bude nakonec zajišťovat GTS Novera a T-Mobile. Firmám k tomu pomohlo odvolání k antimonopolnímu úřadu, které podala GTS Novera. ÚOHS rozhodl, že Krajská nemocnice středočeského kraje před časem zrušila tendr v ceně kolem 35 milionů korun neoprávněně. Zadavatel se proti rozhodnutí neodvolal.


ČTK to potvrdil místopředseda ÚOHS Kamil Rudolecký. „Zadavateli jsme nařídili zrušit rozhodnutí o zrušení zakázky. Jinými slovy jsme mu uložili, aby pokračoval v zadávacím řízení,“ uvedl Rudolecký. Podle Patrika Tomšů, který za Krajské nemocnice Středočeského kraje komunikuje, rada kraje již rozhodla o výběru nejvhodnější nabídky. Vybrala právě sdružení GTS Novera a T-Mobile. Se sdružením má být také podepsána smlouva.

Krajská nemocnice středočeského kraje tendr na telefonní a datové služby vypsala koncem loňského roku. Obdržela dvě nabídky, kromě GTS Novera se tendru účastnila ještě Telefónica O2. Nemocnice tendr ale letos v březnu zrušila. Důvodem byla změna předpokládaného rozsahu služeb a změna technických podmínek.

GTS Novera, která se proti tomu k ÚOHS odvolala považovala důvody zrušení tendru za účelové. Rozsah služeb byl podle ní vymezen velmi obecným způsobem.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?