FN v Olomouci chce příští rok postavit novou lékárnu

3. 10. 2012 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Fakultní nemocnice v Olomouci vypsala výběrové řízení na dodavatele stavby lékárny, která by měla začít už příští rok. Lhůta pro podávání nabídek končí 9.října.


Současná lékarna v největším zdravotnické zařízení kraje je ve velmi špatném stavu.

Již dlouho plánovanou stavbu oddálily chyby v tendrech na projekční práce, za něž antimonopolní úřad nemocnici udělil pokutu 80.000 korun. Novostavba přijde na 123 milionů korun bez započtení DPH, řekl ČTK mluvčí nemocnice Egon Havrlant.

Nemocnice chtěla stavbu zahájit už loni, ale jeden z účastníků soutěže na projekční práce podal stížnost na antimonopolní úřad, který rozhodl po deseti měsících. „V souvislosti s tím jsme tedy museli původní řízení zrušit a vypsali jsme ještě na konci letošního března nové. Nyní běží lhůta pro podání nabídek na zhotovitele stavby. Realizace by měla být v příštím roce,“ uvedl Havrlant.

V areálu nemocnice vznikne novostavba o čtyřech podlažích. Součástí veřejné zakázky je i nové technologické zařízení pro provoz ředění cytostatik a přípravu sterilních léčiv.

Nemocnice lékárnu uhradí z vlastních peněz, vyčleněny je měla už pro letošní rok. Lékárnu budou využívat jednotlivé kliniky nemocnice a jejich pacienty, pořídit si v ní léky budou moci o pacienti odjinud.

Fakultní nemocnice má 1184 lůžek a 3350 zaměstnanců. Ročně ambulantně ošetří 776.000 pacientů, 50.000 lidí ročně hospitalizuje.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?