Fúze spojí dvoje třeboňské lázně v jednu společnost

2. 1. 2017 8:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Třeboňské společnosti Lázně Aurora a Bertiny lázně od ledna vytvoří jeden subjekt.


Fúzí vznikne společnost s názvem Slatinné lázně Třeboň. Město, které je vlastníkem lázní, si od fúze slibuje efektivnější řízení podniku. Řekla to mluvčí třeboňské radnice Jitka Bednářová. Uvedla, že příprava fúze trvala déle než rok.

„Od nové situace si slibujeme zejména zefektivnění některých procesů, snazší řízení v oblasti personální a též určité ekonomické úspory. Lázně jsou největším zaměstnavatelem na Třeboňsku, jsou zásadním majetkem města a zcela jistě neuvažujeme o jejich prodeji či pronájmu,“ řekla třeboňská starostka Terezie Jenisová.

Do budoucna zůstane zachován název obou lázeňských domů. To znamená, že klienti budou nadále využívat Bertiny lázně i Auroru. „Fúze kromě jiného umožní například pružně nabízet pobyty dle volných kapacit rovněž klientům zdravotních pojišťoven v jedněch nebo druhých lázních, což nebylo s ohledem na samostatné subjekty doposud možné. Přínosem bude rovněž sjednocení nabídky služeb. Například Bertiny lázně nabídnou v příštím roce samoplátcům v ceně pobytu bazén a další wellness zařízení. Doposud to bylo výsadou pouze Lázní Aurora,“ uvedl jednatel společnosti Slatinné lázně Třeboň Milan Kramárik.

Třeboňské Bertiny lázně i Lázně Aurora se zaměřují na léčbu pohybového aparátu především pomocí slatinné koupele a zábalů. Stejné služby budou nabízet i po fúzi. Patří mezi nejnavštěvovanější zařízení svého druhu v Česku. Lázně v Třeboni každoročně navštíví asi 30.000 hostů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?